tisdag 2 november 2010

Hallongrottor


Efter en hård första vecka på jobbet tyckte jag att jag skulle få belöna mig själv genom att baka lite hallongrottor i helgen. De blev inte så fina för hade inga kakformar hemma så de rann ut lite mycket när de bakades i ugnen, men de smakade jättegott och antar att det är det som är huvudsaken. Sänder ett stort tack till Anna för att hon tog med vaniljsocker när hon var här och hälsade på, för det verkar inte finnas i England!
Recept Hallongrottor:
·         125 g rumsvarmt smör
·         ¾ dl socker
·         2 dl mjöl
·         ½ dl potatismjöl
·         2 tsk vaniljsocker
·         1 tsk bakpulver
·         Hallonsylt
 
1.       Rör socker och smör pösigt
2.       Blanda mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ihop med smöret och sockret till en deg.
3.       Rulla degen till en längd och dela den i 20 delar
4.       Rulla varje del till en liten boll
5.       Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en liten klick hallonsylt
6.       Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i 10-12 minuter


1 kommentar:

  1. De ser jättegoda och fina ut! Bra att vaniljsockret kommer till nytta. kram!

    SvaraRadera