söndag 13 februari 2011

Scones

Idag blev det en riktigt engelsk frukost med nybakade scones och te. Kanske inte det mest hälsosamma alternativet, men gott var det!
Testade ett nytt recept på scones som jag tyckte funkade riktigt bra. Kanske att jag skulle haft i lite mer bakpulver (hade inget self-raising mjöl hemma) och inte rullat ut degen så tunt, så att de hade blivit lite högre än vad de blev. Men men, man lär så länge man lever…

Recept – Scones
10-12 st
Ugnsvärme 220 grader

2,5 koppar (310g) ”self raising flour” (eller vanligt vetemjöl blandat med 2-3 tsk bakpulver)
1 tsk bakpulver
En nypa salt
40g kallt smör eller margarin skuret i små kuber
1 msk socker
2,5 dl mjölk
  1. Sikta mjölet och blanda med bakpulver och salt
  2. Lägg i smöret och blanda med hjälp av fingertopparna till en grynig massa.
  3. Tillsätt sockret och mjölken och blanda snabbt ihop med en slät kniv. Se till att inte blanda för länge och knåda inte degen. Den ska bara blandas ihop till en fuktig, klibbig boll.
  4. Lägg degen på ett mjölat bakplåt och tryck eller kavla lätt ut den till en 2 cm platta. Ta ett glas eller liknande och tryck ut ca 6 cm runda kakor ur degen.
  5. Lägg dem på en smörad plåt, pensla med mjölk och grädda i ugnen i ca 12-15 minuter

2 kommentarer:

  1. Nästa gång jag kommer och hälsar på hoppas jag på scones till frukost! :)

    SvaraRadera