tisdag 8 mars 2011

Valnötsbröd

Den senaste veckan har det inte varit så mycket pyssel. Har istället lagt all min energi på att designa nya huset, men idag fick jag i alla fall lite tid över på morgonen för att baka bröd. Då vi hade en massa valnötter hemma fick det bli valnötsbröd.
Här är receptet:

·         50g jäst
·         5 dl vatten
·         1-2 msk honung
·         1-2 msk olja
·         Salt
·         400g fullkornsmjöl
·         Vetemjöl (jag brukar tillsätta vetemjöl tills degen får en bra konsistens)
·         Grovt hackade valnötter

1.       Värm vatten till 37 grader
2.       Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet
3.       Tillsätt honung, olja och salt
4.       Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg
5.       Jäs under bakduk i 30-40 min
6.       Dela degen i 2 delar. Kavla ut lite lätt till rektanglar och lägg på valnötter. Rulla ihop till en limpa och jäs på plåt i ytterligare 30-40 min
7.       Baka i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 20-30 minuter

Nu ska jag på utflykt till Stanton Drew och njuta av solskenet!

1 kommentar:

  1. Jag har alltid velat göra ett valnötsbröd. Det här ser gott ut!!

    SvaraRadera