torsdag 23 juni 2011

Farmors grahamsskorpor

För ett tag sedan gjorde jag ett riktigt storbak av skorpor. Jag gjorde en dubbel sats så det blev hela 80 stycken.  Detta är min farmors recept på grahamsskorpor som jag tycker blir jättegoda!

25 g jäst
75 g smör
2,5 dl mjölk
1 msk socker
En nypa salt
Kardemumma
3 dl grahamsmjöl
3-4 dl vetemjöl

1.       Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader
2.       Smula jästen och tillsätt degspadet
3.       Tillsätt socker, salt och kardemumma
4.       Blanda i mjöl och knåda ordentligt
5.       Jäs i ca 30 min
6.       Rulla ut till en längd, dela i 20 bitar och rulla till bollar
7.       Jäs på plåt i ca 30 min
8.       Grädda i 7-8 min i 250 grader
9.       Låt kallna på plåt
10.   Dela bullarna med hjälp av en gaffel
11.   Lägg alla halvor på plåten igen och torka i ugnen (75-100 grader) i ca 2 timmar. Dörren till ugnen får gärna vara lite på glänt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar