Idag skiner solen och därför har vi bestämt oss för att grilla. Då det är i princip omöjligt att hitta ekologiska hamburgerbröd här har jag bakat mina egna.
Här är receptet:
50g jäst
50g smör
5 dl mjölk
2 tsk socker
1 tsk salt
14 dl vetemjöl
Sesamfrön
1. Smält smör, häll i mjölk och värm till 37 grader
2. Smula jäst och tillsätt väskan
3. Tillsätt salt, socker och mjöl. Blanda ihop till en deg och knåda ordentligt
4. Jäs i ca 30 min
5. Dela i 20 delar och rulla till bullar. Häll sesamfrön i en tallrick och tryck ned varje bulle i den
6. Jäs i 10 på plåt täckt med bakplåtspapper.
7. Lägg bakplåtspapper över bullarna och platta ut bullarna ordentligt. Jag brukar använda en annan plåt till att platta ut dem.
8. Jäs i ytterligare 30-45 min.
9. Grädda i 250 grader i 7-8 min mitt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar