Här är i alla fall mitt egna recept på ”Malthouse bröd med frön” :
· 50g jäst
· 5 dl vatten
· 1-2 msk ljus sirap
· 1-2 msk olivolj
· Salt
· 400g ”malthouse” mjöl
· Vetemjöl (jag brukar tillsätta vetemjöl tills degen får en bra konsistens)
· 1 dl frön (jag brukar använda en mix av pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön)
1. Värm vatten till 37 grader
2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet
3. Tillsätt sirap, olja och salt
4. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg
5. Jäs under bakduk i 30-40 min
6. Knåda in fröna i degen, dela den sedan i 2 delar och forma till limpor. Jäs på plåt i ytterligare 30-40 min
7. Baka i nedre delen av ugnen, 200 grader, i ca 20-30 minuter
Nu är det dags för en riktigt mysigt tjejhelg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar